Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Casa Ermelinda Freitas
Vinho Regional Península de Setúbal 2023 Terras do Pó Branco

€ 6,95
/ € 41,70 (per doos van 6)

Casa Ermelinda Freitas
Vinho Regional Península de Setúbal 2023 Terras do Pó Branco

€ 6,95
/ € 41,70 (per doos van 6)
De eigenaresse Leonor Freitas is de vierde generatie die de wijntraditie van haar familie voortzet. Sinds 1997 produceert en bottelt zij wijn onder de naam van Casa Ermelinda Freitas. Er werd geïnvesteerd werd in een nieuwe winery met als doel de beste wijnen van Península de Setúbal en Palmela te maken.
Lichtgeel bijna stralend wit. Aroma's van tropisch fruit (perzik, banaan). Ook iets van peer, licht bloemig. Moderne stijl. Zachte en rijpe aanzet in de mond. Rond. Modern en vol met tropisch fruit. Kruidige toets en een lekker fris zuurtje (citrus) in de finale. Verrassend goede prijs kwaliteit-verhouding!
Aanbevolen als apéritief, huis-schenkwijn. Cassoulet. Bisque. Kabeljauw met preisaus. Gerookte zalm.
€ 6,95
/ € 41,70 (per doos van 6)
Domein Casa Ermelinda Freitas
Land Portugal
Kleur Wit
Oogstjaar 2023
Bewaartermijn 2024-2026
Serveertemperatuur 8°C-10°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Fernão Píres, Arinto
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12,5%

Casa Ermelinda Freitas

Setubal / Portugal

Thuisbasis van Casa Ermelinda Freitas is Península de Setúbal, het schiereiland onder Lissabon. De geschiedenis van dit wijnhuis gaat terug tot minstens 1920, toen Leonilde de Freitas de landgoederen bewerkte. De vier generaties daarna bleven er steeds vrouwen aan het roer, op dit moment in de persoon van Leonor Freitas. Tot 1997 verkocht het huis lokale wijnen in bulk, merkloos. Dat veranderde door toedoen van Leonor: de eerste rode wijn onder eigen label Terras do Pó werd een groot succes. Vanaf 2002 werd alle geproduceerde wijn verkocht onder eigen labels. Zoals veel wijnen uit Portugal onderscheiden de wijnen zich door het gebruik van autochtone, in Nederland vaak onbekende druivensoorten. Dit zorgt voor een authentiek, haast exotisch smaakprofiel.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief