Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Edetària
Terra Alta 2022 Vinya d'Irto Blanc Vinyes Velles

€ 17,95
/ € 107,70 (per doos van 6)

Edetària
Terra Alta 2022 Vinya d'Irto Blanc Vinyes Velles

€ 17,95
/ € 107,70 (per doos van 6)
Wijngoed EdetAria is waarschijnlijk dé referentie in Terra Alta. Het domein bezit 38 hectare, waarvan 24 ha staan aangeplant met druivenrassen op een hoogte van 500 meter. Oude stokken, authentieke rassen en een uniek "terroir" zijn hier de ingrediënten voor wijnen met een sterke persoonlijkheid. Hier is respect voor terroir en natuur! De wijnen komen uit de gemeente Gandesa, afkomstig uit de vallei die ligt tussen de bergen van Els Ports, Pandols en Cavalls. De naam EdetAria weerspiegelt de naam van de vroegere handelsroute (naar de binnenlanden), die midden door hun wijngaarden liep, tussen Zaragoza en Tortosa!
Fonkelend strogeel van kleur. Grenache van oudere stokken (50 jaar +) met een Mediterraan karakter. Aantrekkelijke neus van rijp wit fruit en vuursteen. Gevulde en ronde aanzet in de mond. Spannende aroma's. Met potentie. Crèmige textuur. Elegante en verfrissend finish met die heerlijke zoutige en minerale afdronk. Wijn met veel elegantie en finesse.
Tapaatje, geblakerde coquilles Saint Jaques, bouillabaisse, kreeft en langoustines. Frisse kazen.
€ 17,95
/ € 107,70 (per doos van 6)
Domein Edetària
Land Spanje
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2023 - 2026+
Serveertemperatuur 10-12°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Garnatxa Blanca
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13,5%

Bodegas Edetària

Catalonië / Spanje

Vinya d'Irto is een van de nieuwe projecten van Bodegas Edetària, een moderne winery op zo’n slordige veertig kilometer ten zuiden van Priorat. Driving force van dit wijnhuis is Joan Angel Lliberia, wiens vader wijnbouwer was en grootvader oenoloog. Puur wijnmaak-dna dus. In 2003 startte hij een state-of-the-art wijnbedrijf in zijn geboorteplaats Gandesa, nadat hij jarenlang ervaring had opgedaan als bio-ingenieur bij verschillende wijnproducenten binnen en buiten Spanje. De sterren staan in Terra Alta gunstig voor de productie van topwijnen: een warm, zonnig klimaat, hooggelegen wijngaarden die de wijnen frisheid verschaffen en een innovatieve wijncultuur die mooie tradities verbindt met nieuwe technologieën en inzichten. De variatie in bodemtypes zorgt voor eigenheid: elke wijn is een personality, met optimale expressie van druif en terroir. Samen vormen ze een prachtige range Terra Alta-wijnen.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief