Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Huet
Vouvray 2022 Le Haut Lieu Moelleux Trie

€ 58,50
/ € 702,00 (per doos van 12)

Domaine Huet
Vouvray 2022 Le Haut Lieu Moelleux Trie

€ 58,50
/ € 702,00 (per doos van 12)
Domaine Huet werd in 1928 opgericht door Victor Huet en omvat circa 25 hectare wijngaard in de gemeente Rochecourbon. Het domein bezit drie van de beste wijngaarden van Vouvray: Le Mont, Le Haut-Lieu en het ommuurde Le Clos de Bourg. Maar vooral ook de ambitieuze, biodynamische manier van wijn maken zorgt voor het ongekend hoge niveau van dit iconische domein. Sinds 1990 is Huet één van de voorlopers van de biologisch-dynamische wijnbouw. Deze uiterst duurzame landbouwmethode – met volledig respect voor bodem, plant en omgeving – zorgt ervoor dat de chenin blanc hier z’n ware karakter en authenticiteit kan laten zien. Alle wijnen (sec, demi-sec en moëlleux) zijn van topkwaliteit, héél precies gemaakt en uitstekend geschikt om te bewaren. Ze bezitten een prachtige frisheid die dat kleine restzoetje perfect in evenwicht houdt.
Diep, intens en heel erg puur. Licht krijt- en steenachtig in de neus. De aanzet is levendig en speels met een intense zoetheid. Dit is Chenin met een enorme rijkdom en spanning en zelfs fijne tannines. Gaat met de jaren complexer worden. Grote wijn! Minimaal 10 jaar bewaren.
Desserts met caramel (tarte tatin)
€ 58,50
/ € 702,00 (per doos van 12)
Domein Domaine Huet
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2023 - 2040
Serveertemperatuur 11°C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif Chenin Blanc
Inhoud 0.75 L
Alcohol 11,5%

Domaine Huet

Loire / Frankrijk

Domaine Huet werd in 1928 opgericht door Victor Huet en omvat circa 25 hectare wijngaard in de gemeente Rochecourbon. Het domein bezit drie van de beste wijngaarden van Vouvray: Le Mont, Le Haut-Lieu en het ommuurde Le Clos de Bourg. Maar vooral ook de ambitieuze, biodynamische manier van wijn maken zorgt voor het ongekend hoge niveau van dit iconische domein. Sinds 1990 is Huet één van de voorlopers van de biologisch-dynamische wijnbouw. Deze uiterst duurzame landbouwmethode – met volledig respect voor bodem, plant en omgeving – zorgt ervoor dat de chenin blanc hier z’n ware karakter en authenticiteit kan laten zien. Alle wijnen (sec, demi-sec en moëlleux) zijn van topkwaliteit, heel precies gemaakt en uitstekend geschikt om te bewaren. Ze bezitten een prachtige frisheid die dat kleine restzoetje perfect in evenwicht houdt.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief