Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Antoine Jobard
Pommard 2021

€ 78,50
/ € 942,00 (per doos van 12)

Domaine Antoine Jobard
Pommard 2021

€ 78,50
/ € 942,00 (per doos van 12)
Wijnprofessionals over de hele wereld beschouwen dit als een van de allerbeste domeinen voor wit in de Côte de Beaune. Antoine Jobard is een jongen die de kneepjes van het vak leerde van zijn vader François. Na jaren zij aan zij te hebben gewerkt, heeft Antoine sinds 2007 officieel de leiding over dit prestigieuze bezit. Nu is hij een volwaardige, volledig gevormde Bourgogne-wijnmaker die, net als Jobard senior, de wereld voorziet van topmeursaults. Hij veranderde de stijl van z’n vader lichtjes: een paar subtiele wijzigingen tijdens het maakproces zorgen ervoor dat de wijnen toegankelijker en verfijnder zijn geworden. Verwacht geen grote, brede eikige meursaults zo geel als Franse koplampen, dit is strak, mineraal, complex en verfijnd. Met het overgaan van de ene generatie op de andere zijn de wijnen alleen maar nóg beter geworden.
Deze iets krachtige Pommard Village komt uit drie lieux-dits (waaronder Petit Noizons) en toont veel zwart fruit, pruimen en specerijen.
Ris de Veau met truffeljus. Kalfswang in Pinot Noir saus. Iberico varken aan de rotisserie. Gebraden côte de boeuf. Rijpe roodschimmels.
€ 78,50
/ € 942,00 (per doos van 12)
Domein Domaine Antoine Jobard
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2024-2029
Serveertemperatuur 15 à 17 °C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Antoine Jobard

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

Wijnprofessionals over de hele wereld beschouwen dit als een van de allerbeste domeinen voor wit in de Côte de Beaune. Antoine Jobard is een jongen die de kneepjes van het vak leerde van zijn vader François. Na jaren zij aan zij te hebben gewerkt, heeft Antoine sinds 2007 officieel de leiding over dit prestigieuze bezit. Nu is hij een volwaardige, volledig gevormde wijnmaker die, net als Jobard senior, de wereld voorziet van topmeursaults . Hij veranderde de stijl van zn vader lichtjes: een paar subtiele wijzigingen tijdens het maakproces zorgen ervoor dat de wijnen toegankelijker en verfijnder zijn geworden.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief