Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Buisson Battault
Pommard Les Combes 2021

€ 56,50
/ € 339,00 (per doos van 6)

Domaine Buisson Battault
Pommard Les Combes 2021

€ 56,50
/ € 339,00 (per doos van 6)
Een wijndomein in het hart van Meursault. Duurzame wijnmaker François Buisson produceert Beaune, Pommard, Puligny en Meursault. Van die laatste ook vier premier cru-appellaties: les Charmes, les Gouttes d'Or, les Genevrières et les Porusots. Daarnaast nog ‘gewone’ AOC Bourgogne van chardonnay, aligoté en pinot noir. François, man met aandacht voor de bodem, behandelt zijn wijnstokken met zorg. Hij geeft de voorkeur aan organische mest zoals humus. Gebruikt geen onkruidverdelgers. Laat tijdens uitdagende klimatologische perioden slechts één of twee synthetische producten op het gebladerte toe, verder worden alleen biologische producten gebruikt. Het is zijn manier van agriculture raisonnée: verantwoorde wijnbouw. De wijnen rijpen ‘sur lie’ voor optimale smaakextractie, wat ze vlezigheid en een lange levensduur geeft. Daarna liggen ze nog eens twaalf maanden op eiken, waarvan een vijfde deel nieuw eiken (denk: vanille, toast, boter, kaneel, karamel) voor nog wat extra diepte en rijkheid. De wijnen zijn jong op dronk, maar bezitten ook flink wat bewaarpotentieel. Gemaakt in een klassieke, elegante stijl, die veel drinkplezier verschaft.
Donkerrode kleur . Aangename neus. Bloemig. Kersen. Zwarte bessen. Toets floraal. Een heerlijke Pinot stijl met iets meer structuur en een goede balans. Veel energie. Frisheid. Het hout is mooi geïntegreerd. Lange finale met een minerale ondertoon.
Edele wildschotels, gebraden côte de boeuf, rijpe roodschimmels.
€ 56,50
/ € 339,00 (per doos van 6)
Domein Domaine Buisson Battault
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2023-2027
Serveertemperatuur 16 à 17 °C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L

Domaine Buisson Battault

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

Een wijndomein in het hart van Meursault. Duurzame wijnmaker François Buisson produceert Beaune, Pommard, Puligny en Meursault. Van die laatste ook vier premier cru-appellaties: les Charmes, les Gouttes d'Or, les Genevrières et les Porusots. Daarnaast nog ‘gewone’ AOC Bourgogne van chardonnay, aligoté en pinot noir. François, man met aandacht voor de bodem, behandelt zijn wijnstokken met zorg. Hij geeft de voorkeur aan organische mest zoals humus. Gebruikt geen onkruidverdelgers. Laat tijdens uitdagende klimatologische perioden slechts één of twee synthetische producten op het gebladerte toe, verder worden alleen biologische producten gebruikt. Het is zijn manier van agriculture raisonnée: verantwoorde wijnbouw. De wijnen rijpen ‘sur lie’ voor optimale smaakextractie, wat ze vlezigheid en een lange levensduur geeft. Daarna liggen ze nog eens twaalf maanden op eiken, waarvan een vijfde deel nieuw eiken (denk: vanille, toast, boter, kaneel, karamel) voor nog wat extra diepte en rijkheid. De wijnen zijn jong op dronk, maar bezitten ook flink wat bewaarpotentieel. Gemaakt in een klassieke, elegante stijl, die veel drinkplezier verschaft.


Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief