Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Berthelemot
Santenay 1er Cru la Maladière 2020

€ 43,25
/ € 259,50 (per doos van 6)

Domaine Berthelemot
Santenay 1er Cru la Maladière 2020

€ 43,25
/ € 259,50 (per doos van 6)
Familiedomein uit Meursault met vijftien hectare prestigieuze wijngaard in de Côte de Beaune – appellations Meursault, Puligny-Montrachet, Chassagne-Montrachet, Pommard, Beaune en Corton-Charlemagne omvattend – en wordt beheerd met het grootst mogelijke respect voor de omgeving en de wijnstokken. Want, zo vindt men bij Berthelemot, alléén op een gezonde bodem komen wijnstokken volledig tot hun recht. Ook al is de geschiedenis van Domaine Berthelemot vrij recent, het familiale karakter staat centraal. Brigitte Berthelemot, die het domein in 2006 creëerde, werd geïnspireerd door één van haar ooms, een wijnboer in de Mâconnais, en trad in de voetsporen van haar vader, die een fascinatie had voor planten, bodems en terroir. Samen met haar zoon Thomas Berthelemot (die in 2017 toetrad) leidt zij dit zeer gerespecteerde wijnhuis.
Afkomstig van een 1er Cru perceel van 7,8 hectare in de Côtes de Beaune. Op het zuid-oosten gelegen. De bodem is hier bedekt met gespleten kalksteen en mergel. De kleur is iets transparant kersenrood. De wijn heeft klassieke aroma's van rood en zwart fruit. Aantrekkelijke aanzet. Soepel, maar zeer goed gestructureerd met fijne tannines. Het fruit is krokant en gaat richting bosvruchten. Erg mooie wijn met een lange afdronk.
Bavette a l'echalotte. Wijngaardslakken. Oeuf en meurette. Licht gevogelte wild.
€ 43,25
/ € 259,50 (per doos van 6)
Domein Domaine Berthelemot
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2020
Bewaartermijn 2023 - 2032
Serveertemperatuur 15 à 17 °C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13,5%

Domaine Berthelemot

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

We volgen dit domein al jaren en kregen toen éindelijk – na jaren intensief relatiemanagement – de kans om hier rechtstreeks te kopen. Het kleine domaine heeft wijngaarden in Pommard, Monthélie, Beaune, Beaune 1er cru, Puligny Montrachet, Chassagne Montrachet en Meursault. Het is een relatief jong wijnbedrijf (2006), gecreëerd door Brigitte Berthelemot, voorheen wijnmaker in de Loire-vallei. Marc Cugney is de verantwoordelijke wijnmaker. Thomas Berthelemot, zoon van Brigitte, voegde zich in 2017 bij het familiebedrijf in Meursault waar hij het technisch beheer op zich nam en de internationale verkoop ontwikkelt.  De wijnen van het domaine zijn biologische gecertificeerd, in overgang naar biodynamische wijnbouw. De wijnpers bejubelt dit als nouveau nom en Côte de Beaune. Terecht, want alles wat hier gemaakt wordt, is waanzinnig elegant, eerlijk en puur. Qua stijl understated, er is nooit sprake van overextractie. Het sap wordt met de grootste zorg en traagheid gevinifieerd. Je proeft dat het wijnmaken tot in de perfectie beheerst wordt.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief