Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Julien Pilon
Saint Joseph 2021 Rue des Poissonniers Paris XVIIIe

€ 32,21
€ 25,00
/ € 150,00 (per doos van 6)

Julien Pilon
Saint Joseph 2021 Rue des Poissonniers Paris XVIIIe

Er is een nieuw oogstjaar leverbaar. Klik op de onderstaande link. Saint Joseph 2022 Rue des Poissonniers Paris XVIIIe
Julien Pilon, afkomstig uit het Rhônedal, werkte meer dan 10 jaar in Spanje en in de Roussillon, waar hij wijnbouw leerde in beroemde wijnmakerijen zoals Mas Amiel (Roussillon), Terra Remonta (Spanje) Chavanay (Loire) en Jean Pierre Villa (Rhône). Julien Pilon beschreef zichzelf als een landloze wijnmaker toen hij in 2010 voor zichzelf begon. Julien brengt hulde aan zijn grootvader die wijn en kolen aan cafés leverde. Alle labels van Julien zijn gerelateerd aan zijn verleden. Hij slaagt erin ondanks de weelderige persoonlijkheid van de Viognier de zijn frisheid te behouden. Het is een wijn die uitblinkt in zijn fruitigheid.
Selectie uit verschillende Saint Joseph wijngaarden. De druiven zijn volledig ontsteeld maar niet gekneusd. Vinificatie in open roestvrijstalen vaten gedurende 3 weken waarbij de massa regelmatig en kort wordt over gepompt. De melkzuurgisting vindt plaats in vaten. Rijping gedurende 12 maanden in vaten van 225 en 500 liter waarvan 10% nieuw hout. Productie van 6000 flessen.
Wildgerechten als ree en hert, lamsvlees met rozemarijn en duif
Er is een nieuw oogstjaar leverbaar. Klik op de onderstaande link. Saint Joseph 2022 Rue des Poissonniers Paris XVIIIe
Domein Julien Pilon
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2022-2030
Serveertemperatuur 16°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif 100% Syrah
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12.5%

Domaine Paul Pillot

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

Domaine Paul Pillot is een absolute topreferentie voor Chassagne-Montrachet. De wijngaarden van het domaine liggen voor een groot deel binnen de grenzen van deze wereldberoemde appellation, met prestigieuze cru’s als Caillerets, Grande Montagne, Clos St. Jean en Champs Gains. In het aangrenzende dorpje Saint-Aubin bezit Pillot nóg twee 1er Cru-wijngaarden: Pitangerets en Charmois. Afkomstig uit een familie van wijnmakers, is Paul Pillot derde generatie vigneron. Hij kreeg in 1968 de leiding over het familiebedrijf en werkt er nog steeds, al staat inmiddels de vierde generatie Pillot – zoon Thierry en dochter Chrystelle – aan het roer. De Pillots kiezen ervoor om druiven vroeg te oogsten en ze te laten rijpen met minder nieuw hout, waardoor ze een goede zuurstructuur en veel diepgang en finesse hebben. Meer gemaakt op fruit en terroir dan op kracht. Door de grote vraag en de kleine productie zijn deze wijnen zeer beperkt leverbaar.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief