Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Casa Ermelinda Freitas
Palmela 2022 Dona Ermelinda Tinto

€ 8,25
/ € 49,50 (per doos van 6)

Casa Ermelinda Freitas
Palmela 2022 Dona Ermelinda Tinto

€ 8,25
/ € 49,50 (per doos van 6)
De eigenaresse Leonor Freitas is de vierde generatie die de wijntraditie van haar familie voortzet. Sinds 1997 produceert en bottelt zij wijn onder de naam van Casa Ermelinda Freitas. Geïnvesteerd werd in een nieuwe winery met als doel de beste wijnen van Península de Setúbal en Palmela te maken.
De wijn is voor 6 tot 8 maanden opgevoed in barrique, zowel Franse als Amerikaanse vaten. We vinden tonen van rood & gedroogd fruit, "warmte", vanille en kruidigheid. De zachte tannines maken deze wijn rond en soepel, maar wel met voldoende "power". Een wijn die zeer goed in elkaar zit en heel veel mensen zal aanspreken. Probeer het maar eens, ons bevalt het in ieder geval erg goed.
BBQ, rood vlees, stevige kazen. Probeer het eens licht gekoeld met een goed gekruide stevige vis.
€ 8,25
/ € 49,50 (per doos van 6)
Domein Casa Ermelinda Freitas
Land Portugal
Kleur Rood
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024-2027
Serveertemperatuur 10 à 12°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Castelao, Cabernet Sauvignon & Tempranillo
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14%

Casa Ermelinda Freitas

Setubal / Portugal

Thuisbasis van Casa Ermelinda Freitas is Península de Setúbal, het schiereiland onder Lissabon. De geschiedenis van dit wijnhuis gaat terug tot minstens 1920, toen Leonilde de Freitas de landgoederen bewerkte. De vier generaties daarna bleven er steeds vrouwen aan het roer, op dit moment in de persoon van Leonor Freitas. Tot 1997 verkocht het huis lokale wijnen in bulk, merkloos. Dat veranderde door toedoen van Leonor: de eerste rode wijn onder eigen label Terras do Pó werd een groot succes. Vanaf 2002 werd alle geproduceerde wijn verkocht onder eigen labels. Zoals veel wijnen uit Portugal onderscheiden de wijnen zich door het gebruik van autochtone, in Nederland vaak onbekende druivensoorten. Dit zorgt voor een authentiek, haast exotisch smaakprofiel.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief