Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Salwey
Baden Oberrotweil Weissburgunder trocken 2021

€ 21,95
/ € 131,70 (per doos van 6)

Salwey
Baden Oberrotweil Weissburgunder trocken 2021

€ 21,95
/ € 131,70 (per doos van 6)
Konrad Salwey. Eigenaar. Wijnmaker, oenoloog en Bourgonge specialist. Hij voltooide zijn opleiding tot wijnmaker bij de wijnmakerijen WIRSCHING en MÜLLER-CATOIR. Daarna ging hij rechtstreeks naar Geisenheim, waar hij zijn studie oenologie aan de universiteit voltooide. In de zomer van 2002 keerde Konrad Salwey vervolgens terug naar de wijnmakerij van zijn ouders in Oberrotweil am Kaiserstuhl om geleidelijk het management over te nemen. Konrad Salwey is nu verantwoordelijk voor de gekozen strategische richting van de wijnmakerij en de uitbreiding van de wijnen. Hij wordt beschouwd als een pionier op het gebied van lichte, frisse en alcoholarme Bourgondische wijnen. Zijn voorkeur gaat uit naar de uitbreiding van de witte Bourgogne in grote houten vaten en de rode wijnen in barriques. Konrad geniet van de Badense keuken, is een familieman en een gepassioneerd jeu de boules-speler.
Schitterende Ortswein weissburgunder van Salwey. Plezierige neus van citrus, mineraliteit en groene appel. Florale toets. Licht exotisch toetsje. In de smaak ontdekken we een heel natuurlijke en pure smaak. Veelzijdig. Gedoseerd hout. Medium body. Sur lie. Levendige zuren. Gastronomisch breed inzetbaar.
Aanbevolen bij tussengerechten met gebakken snoekbaars/heilbot en romige sauzen (lichte botersaus). Tartaar van rauwe vis met een crème van avocado.
€ 21,95
/ € 131,70 (per doos van 6)
Domein Salwey
Land Duitsland
Kleur Wit
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2024-2028
Serveertemperatuur 10-12°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Weissburgunder
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Salwey

Baden / Duitsland

Weingut Salwey ligt in Oberrotweil am Kaiserstuhl, het mooiste microklimaatje van Baden. De geschiedenis van het wijnhuis gaat terug tot het midden van de 18e eeuw, waarbij het onveranderd in familiehanden is gebleven en nog steeds op de oorspronkelijke locatie is gevestigd. De wijngaarden liggen op vulkanische grond en worden perfect onderhouden. Er wordt streng en selectief, handmatig geoogst. Een voorbeeld van Duitse kwaliteit en degelijkheid. Het huis wordt geleid door oenoloog en pinot-specialist Konrad Salwey, die bekend staat als een zeer consciëntieuze wijnmaker die met een kritisch oog naar zijn wijnen kijkt. Hij wordt beschouwd als een pionier op het gebied van lichte, frisse en alcoholarme pinots. Alle wijnen worden bij Salwey opgevoed op Frans eiken, de witte pinots (weissburgunder, grauburgunder) op grote houten vaten, de rode pinot (spätburgunder) in barriques. Fenomenale wijnen die stuk voor stuk behoren tot de beste van Duitsland. Weingut Salwey is lid van de VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter), waartoe de beste wijnhuizen van Duitsland behoren.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief