Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Weingut K.F. Groebe
Rheinhessen Westhofener Riesling Trocken 2021

€ 27,50
/ € 165,00 (per doos van 6)

Weingut K.F. Groebe
Rheinhessen Westhofener Riesling Trocken 2021

€ 27,50
/ € 165,00 (per doos van 6)
Bij de familie Groebe staan de wijngaarden op de beste kernlocaties van Westhofen. Het wijngoed telt 8,5 hectare en de wijngaarden zijn beplant met uitsluitend traditionele druivensoorten. Sommige wijngaarden zijn zelfs in bezit sinds 1763. De kwaliteit van de wijn is gebaseerd op ecologische principes. Zo hebben de wijngaarden nooit herbiciden gekend. De duurzame en zorgvuldige omgang met de hun toevertrouwde natuur lijkt hen belangrijker dan een biologisch etiket op de fles. De wijnen zijn allemaal gemaakt van eigen druiven geteeld in de eigen wijngaarden. De ecologische principes en de traditionele wijnbouwmethodes van de voorouders vormen hier de basis voor wijnen met een sterk karakter. De wijnen kenmerken zich vooral door harmonie en balans. Lid van de VDP en in het bezit van top Grosse lagen!
De Ortswein staat al een beetje in de schaduw van de Grosses Gewachs. Ook laat ze toch weer iets duidelijker de herkomst zien en haar rijpingspotentieel. Dus ook deze wijn uit de beste wijngaarden en bij Groebe is dat Aulerde en Kirchspiel. Beiden evenveel en daarmee ook een goede mix van loss en kalk. Schitterend lichtgeel. In de geur iets van appel en citrus. Wijn met meer gewicht in de smaak. Dikkere vrucht. Een hele elegante en frisrijpe Riesling. Wordt gescheiden opgevoed (Aulerde 8 dagen vroegrijp) en op het einde geassembleerd.
Aanbevolen bij gepocheerde of gebakken visgerechten, in combinatie met rijke sausen. Schaal- en schelpdieren. Varkensvlees/kalfsvleesgerechten. Aziatische keuken (licht pittig of Sushi). Neutrale harde kazen.
Reviews
Jancis Robinson 17

Crisp aromas of flint, smoke and lemon verbena. Nearly Franconian in its linear precision and austerity. Tangy and unafraid to throw a challenge or two into the room, not for the wallflower among us. The palate reveals a dignified stature that speaks of Rheinhessen, and the power and grace of those Westhofen limestone banks. Lime zest and lemon juice, fine finishing grip. (PS)

€ 27,50
/ € 165,00 (per doos van 6)
Domein Weingut K.F. Groebe
Land Duitsland
Kleur Wit
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2023 - 2027
Serveertemperatuur 10-12°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Riesling
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12,5%

Weingut Groebe

Rheinhessen / Duitsland

Duizend glooiende heuvels en druivenstokken zo ver het oog reikt. We zijn in Rheinhessen, het grootste wijngebied van Duitsland. Hier vinden we Weingut Groebe, midden in het dorp Westhofen. In de (8,5 ha) wijngaarden van het domein, op de beste Weinlagen rond Westhofen, staan uitsluitend traditionele rassen aangeplant. Sommige percelen zijn al in bezit van de familie Groebe sinds de oprichting van het wijnhuis in 1763. Elke fles is een stukje gebottelde geschiedenis. Nu de achtste generatie van de familie Groebe aan het roer staat, wordt jarenlang kennis, ervaring en liefde voor wijn optimaal gecombineerd. Hier werkt men al generaties lang volgens ecologische principes, die liggen volkomen in lijn met de traditionele wijnbouwmethoden. De wijngaarden hebben nog nooit herbiciden gezien. De duurzame benadering van de natuur is belangrijker dan showen met bio-labels op de flessen. Alle wijnen komen van eigen druiven uit eigen wijngaarden. Het maakproces is traditioneel: eiken vaten, langzame, spontane gisting, zonder hightech filtratietechnieken of -apparatuur. Resultaat zijn de pure, authentieke wijnen die elk een sterke eigen persoonlijkheid bezitten.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief