Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Agnès Paquet
Bourgogne Chardonnay 2022

€ 26,95
/ € 323,40 (per doos van 12)

Domaine Agnès Paquet
Bourgogne Chardonnay 2022

€ 26,95
/ € 323,40 (per doos van 12)
Toen haar ouders hun oude wijngaard in Auxey-Duresses wilden verkopen, besloot Agnès Paquet om zelf wijnmaker te worden. Na een wijnopleiding en stages, begon ze haar eigen domaine in de Côte d'Or. De wijngaarden (13 hectare) strekken zich uit over de Côte de Beaune en Hautes Côtes de Beaune voor wit en Auxey-Duresses, Pommard, Chassagne-Montrachet en St-Aubin 1er cru Les Perrières voor rood. Na jaren van vallen en opstaan in de biologische landbouw, besloot Agnès de stap te zetten naar het (strenge) AB (Agriculture Biologique)-label.
Van rijke kalkbodems in de Hautes-Côtes de Beaune, opgevoed in staal en kort op eikenhout. Knapperig, alsof je in de druiventros bijt, met een fantastische frisheid en de fijnste zuren. Mineraal en puur. Toast, brioche, amandel en grapefruit. Zeer nauwkeurig en afwisselend. Wijn met een heerlijke vulling, uitstekende balans en energie. Heeft alle ingrediënten van een grote Bourgogne in zich.
Bisque van garnalen. Terrine van gerookte zalm. Warme geitenkaas met honing. Risotto met asperges en kreeft.
€ 26,95
/ € 323,40 (per doos van 12)
Domein Domaine Agnès Paquet
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024 - 2028
Serveertemperatuur 11 à 13 °C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12,5%

Domaine Agnès Paquet

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

Toen haar ouders hun oude wijngaard in Auxey-Duresses wilden verkopen, besloot Agnès Paquet om zelf wijnmaker te worden. Na een wijnopleiding en stages in het vak, begon ze haar domaine in de Côte d'Or, met haar eigen naam, stijl en visie. De wijngaarden (13 hectare) strekken zich uit over de Côte de Beaune en Hautes Côtes de Beaune voor wit en Auxey-Duresses, Pommard, Chassagne-Montrachet en St-Aubin 1er cru Les Perrières voor rood. Na jaren van vallen en opstaan in de biologische landbouw, besloot Agnès de sprong te wagen naar een (strenge) biologische certificering. Vanaf oogst 2021 mogen de wijnen het AB (Agriculture Biologique)-label dragen.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief