Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Weingut Hiedler
Kamptal DAC Grüner Veltliner 2022 Kittmannsberg 1 OTW

€ 29,50
/ € 177,00 (per doos van 6)

Weingut Hiedler
Kamptal DAC Grüner Veltliner 2022 Kittmannsberg 1 OTW

€ 29,50
/ € 177,00 (per doos van 6)
‘Wines riddled and jammed with soul and personality. There are no other wines like them.’ Zo beschrijft de Amerikaanse wijncriticus Terry Theise de wijnen van Weingut Hiedler, gelegen bij Langenlois in het Oostenrijkse Kamptal. Dit zijdal van de Donau is één van de koelste wijngebieden van Europa. Grüner Veltliner maakt hier de dienst uit; meer dan de helft van de Hiedler-wijngaarden is met deze typisch Oostenrijkse druivensoort aangeplant. Maar het huis maakt ook prachtige rieslings, weissburgunder, chardonnays, sauvignons en muskats. En pinot noirs (rood) en rosés.
Kittmannsberg ligt op een bijzonder hoogplateau ten westen van Langenlois tot 365 meter boven zeeniveau. Omdat de Kittmannsberg in een soort kom ligt bevordert dat een lange rijpingsperiode. In de grond zijn sporen te vinden van een oude zee. Dik strogeel van kleur. Vol aromatische neus met rijp geel fruit (mango) en frisse kruiden (bloesem) . Rijp en vetter mondgevoel. Sappig. Tabak. Acaciahout. Licht cremig en met een fijn minerale afdronk. Een "erste lage" wijn.
Carpaccio van zalm. Forel au bleu. Aziatische curry. Schnitzel. Kip met Calvados. Kaasfondue.
€ 29,50
/ € 177,00 (per doos van 6)
Domein Weingut Hiedler
Land Oostenrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024 - 2031+
Serveertemperatuur 11-13°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Gruner Veltliner
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Weingut Hiedler

Neder-Oostenrijk / Oostenrijk

‘Wines riddled and jammed with soul and personality. There are no other wines like them.’ Zo beschrijft de Amerikaanse wijncriticus Terry Theise de wijnen van Weingut Hiedler, gelegen bij Langenlois in het Oostenrijkse Kamptal. Dit zijdal van de Donau is één van de koelste wijngebieden van Europa. Grüner Veltliner maakt hier de dienst uit; meer dan de helft van de Hiedler-wijngaarden is met deze typisch Oostenrijkse druivensoort aangeplant. Maar het huis maakt ook prachtige rieslings, weissburgunder, chardonnays, sauvignons en muskats. En pinot noirs (rood) en rosés. Absoluut geen modewijnen, maar gemaakt met het geduld en de ervaring van generaties, in nauw contact met de natuur. Elke Hiedler-wijn heeft z’n eigen karakter en vertelt het verhaal van z’n oorsprong. In een elegante, barokke en loepzuivere stijl.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief