Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Acustic Celler
Priorat 2022 Ritme Blanc

€ 20,25
/ € 121,50 (per doos van 6)

Acustic Celler
Priorat 2022 Ritme Blanc

€ 20,25
/ € 121,50 (per doos van 6)
Acústic Cellar is een privé project van Albert Jané (Ventura) dat kleeft aan specifieke filosofie: een nieuw leven blazen in de zeer traditionele wijnbouw van de regio, zodat de wijnen zich zo natuurlijk mogelijk kunnen tonen. Albert's motto: 'Doing the minimum to get the maximum.'
Ritme Blanco is een selectie van de meeste oude wijnstokken van Garnacha en Macabeo gedeeltelijk. De druiven worden gedeeltelijk gefermenteerd in nieuwe Franse eiken vaten. De kleur is helder en schitterend goud van kleur. In de neus veel rijp fruit. Licht exotisch. Ook gele pruimen en kweepeer. De aanzet is dik en romig met de juiste frisheid voor spanning en balans.
Pittige gerechten, mediterraanse keuken, schaaldieren.
€ 20,25
/ € 121,50 (per doos van 6)
Domein Acustic Celler
Land Spanje
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024 - 2027
Serveertemperatuur 12 °C
Druif 70% Garnatxa Blanca en 30% Macabeu
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14%

Acústic Celler

Catalonië / Spanje

Acústic Celler behoort bij de upcoming wijndomeinen van Spanje. De wijnen van wijnmaker Albert Jané van Acústic behoren tot de absolute top in Spanje. Hij maakt ze 'unplugged' met karakter, authenticiteit en veel respect voor de traditie. Het gebied − Montsant − is een van de jongere herkomstgebieden van Catalonië. Een relatief geïsoleerd gebied, waar de wijnbouw ooit werd opgestart door monniken. Montsant wordt meestal in één adem genoemd met het aangrenzende Priorat: de twee gebieden zijn historisch en geografisch innig verbonden. Meeliftend op het succes van Priorat van de laatste decennia werd ook de naam Montsant steeds bekender. Verschillen in bodemstructuur en klimaat maken de wijnen uit Montsant iets fruitiger en minder robuust dan die uit Priorat. 

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief