Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Jane Eyre
Beaune 1er cru Avaux 2022

€ 87,75
/ € 526,50 (per doos van 6)

Jane Eyre
Beaune 1er cru Avaux 2022

€ 87,75
/ € 526,50 (per doos van 6)
De volgende generatie Bourgondisch talent is niet per se in de Bourgogne geboren. Soms kan de frisse wind die een traditie nodig heeft van de andere kant van de wereld komen. De in Australië geboren Jane Eyre – inderdaad: ze deelt haar naam met een van de heldinnen van de Engelse literatuur – deed in 1998 mee aan haar eerste oogst in de Bourgogne. De rest is, zoals ze zeggen, geschiedenis. Na een aantal stages met gelauwerde namen zoals Ernst Loosen in de Duitse Moezel en Frédéric Mugnier in Chambolle-Musigny, begon ze in 2011 als micro-négociant met het maken van haar eigen wijnen, waarbij ze wijnruimte deelde met niemand minder dan Bourgogne-icoon Dominique Lafon. Met een stijl die doet denken aan de elegantie en intensiteit van fijne Bourgogne van de zusjes Mugneret, is Jane Eyre's natuurlijke touch met pinot noir zowel inspirerend als onweerstaanbaar. Haar wijnen worden in beperkte hoeveelheden en met de hand gemaakt en vangen de pure rode vruchten en minerale essentie van klassiek gestileerde pinot noir.
Dit is het tweede jaar dat Jane de Beaune 1er cru Avaux maakt. Het is de Pommard-kant van Beaune, een zeer goed gelegen wijngaard. Omdat Jane heel lang heeft gewerkt bij Newman (13 jaar) kent ze deze sector als geen ander. Een wijn die heel goed bij haar past. Zeg maar haar top favoriet. 30% volledige trossen en 20% nieuw hout. Lichte kersenrode kleur. Geparfumeerde en aantrekkelijke neus. Rood fruit. Kers. Viooltjes. Licht kruidig. Heel fijntjes en puur in de smaak. Overtuigende balans en gulzig. Wat een lengte!
Coq au vin rouge. Ravioli van foie gras. Hertenragout. Parelhoen in zoutkorst. Wellington van kalfsmedaillon. Entrecote. Diverse kazen.
Reviews
Inside Burgundy 91-100 pts

In bottle, just before the harvest, the last vintage before pulling out the vines. 30% whole bunch. One new barrel out of ten. Pale crimson in colour, while the nose has a supreme elegance. This has an intensity belied by the lightness of touch, fresh deep cherry fruit, a savoury note but with a coherent elegance throughout. Drink from 2027-2034. (**** 4 star rating).

€ 87,75
/ € 526,50 (per doos van 6)
Domein Jane Eyre
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2025-2035
Serveertemperatuur 15-17°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Jane Eyre

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

De volgende generatie Bourgondisch talent is niet per se in de Bourgogne geboren. Soms kan de frisse wind die een traditie nodig heeft van de andere kant van de wereld komen. De in Australië geboren Jane Eyre – inderdaad: ze deelt haar naam met een van de heldinnen van de Engelse literatuur – deed in 1998 mee aan haar eerste oogst in de Bourgogne. De rest is, zoals ze zeggen, geschiedenis. Na een aantal stages met gelauwerde namen zoals Ernst Loosen in de Duitse Moezel en Frédéric Mugnier in Chambolle-Musigny, begon ze in 2011 als micro-négociant met het maken van haar eigen wijnen, waarbij ze wijnruimte deelde met niemand minder dan Bourgogne-icoon Dominique Lafon. Met een stijl die doet denken aan de elegantie en intensiteit van fijne bourgognes van de zusjes Mugneret, is Jane Eyre's natuurlijke touch met pinot noir zowel inspirerend als onweerstaanbaar. Haar wijnen worden in zeer beperkte hoeveelheden en met de hand gemaakt en vangen de pure rode vruchten en minerale essentie van klassiek gestileerde pinot noir.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief